Προφίλ


Ευστράτιος Βαλτούδης

Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (1986-1990).

Μεταπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης σε θέματα του Αστικού, Αστικού Δικονομικού Δικαίου και Εργατικού Δικαίου (1990-1991).

Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης από το έτος 1992, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και στον Άρειο Πάγο.

Ίδρυση της δικηγορικής εταιρίας με την επωνυμία "Ε.ΒΑΛΤΟΥΔΗΣ & Συνεργάτες", η οποία διατηρεί συνεργαζόμενα γραφεία στην Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο, Βουλγαρία, Τουρκία, Ελβετία και αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν Ποινικό, Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο, Ασφαλιστικό Δίκαιο, Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο, Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης, Εμπορικό Δίκαιο, Δίκαιο Ενέργειας, Δίκαιο Διεθνών Μεταφορών, Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Τραπεζικό Δίκαιο και Ναυτικό Δίκαιο. Αναλαμβάνει επίσης τη νομική συμβουλή εταιριών και ομίλων εταιριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου με θέμα "Προσωρινή δικαστική προστασία της προσωπικότητας κατά των προσβολών που προέρχονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

Παρακολούθηση εισηγήσεων σε Σεμινάρια Γερμανικού και Ευρωπαϊκού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ανόβερου Γερμανίας.

Παρακολούθηση εισηγήσεων και διδασκαλία ορισμένων νομικών θεμάτων στο Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας και Έρευνας των Επικοινωνιών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ανόβερου Γερμανίας.

Μέλος της Deutcher Juristentag e.V (Γερμανική Ένωση Δικηγόρων).

Μέλος της Deutsch – Griechische Juristenvereinigung e.V (Γερμανό - Ελληνική Ένωση Νομικών).

Ενασχόληση με θέματα Γερμανικού και Διεθνούς Δικαίου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Νομικό Συμβούλιο της εκδοτικής εταιρίας Axel Springer Verlag AG στο Αμβούργο Γερμανίας.

Επιστημονικός συνεργάτης στη Νομική σχολή του Ανόβερου Γερμανίας στον Τομέα του Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου.

Αποκλειστικός συνεργάτης και εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Ομίλου Οικονομικών Συμφερόντων των Ευρωπαίων Δικηγόρων (JUROP EWIV European Lawyers).

Χειρισμός υποθέσεων που αφορούν τη λειτουργία συστημάτων franchising και την οργάνωση εξαγωγικών πιστώσεων σε εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ρωσίας και Αραβικών Χωρών.

Μέλος του ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και δραστηριοποίηση του δικηγορικού γραφείου σε θέματα επενδύσεων και διεθνούς εμπορικού δικαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μέλος του ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ καθώς παρέχεται νομική συμβουλή και υποστήριξη σε θέματα Δικαίου της Ενέργειας, κατάρτισης συμβάσεων διεθνούς πώλησης και διεθνούς εκπροσώπησης.

Νομικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών (2010) με αντικείμενα Δίκαιο Περιβάλλοντος, Δίκαιο Ενέργειας, Συμβάσεις Επενδυτικών Προγραμμάτων, Συμβάσεις Δημοσίων Έργων, Διοικητικό Δίκαιο, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Τουρισμός, Ναυτικό Δίκαιο.

Νομικός σύμβουλος από το 2015 της επίσημης κρατικής αντιπροσωπείας της ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΒΟΖΝΙΑΣ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ στην Ελλάδα.

Γλώσσες εργασίας Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Επίσημος μεταφραστής της Γερμανικής και Ελληνικής γλώσσας διορισμένος στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και στο Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.